Top 10Antivirus

Cele mai bune branduri antivirus pentru 2024

Am analizat și testat în mod amănunțit principalele programe antivirus pentru cititorii noștri și îți prezentăm cei mai buni furnizori într-o listă ușor de utilizat. Fiecare dintre furnizorii de antivirus de mai jos sunt cei mai buni din punct de vedere al securității, performanței și raportului preț-calitate!

Dezvăluirea Informațiilor privind Publicitatea

produsul anului 2024
Economisește 84 %
up1
TotalAV

Antivirus premiat. Văzut ca un program de încredere de către 25 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

  • Imbatabil în ceea ce privește raportul calitate-preț
  • Protecție multi-nivel împotriva virușilor și o rată de detectare remarcabilă
  • Include VPN, Firewall și multe alte îmbunătățiri de securitate
  • În 2024, TotalAV a ocupat locul 1 în scorurile de testare a industriei AV-TEST
9.8
Cel mai bun în general
592,12 RON
De la 94,54 RON
Accesează site-ul
Economisește 60 %
2
Norton

Norton este unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria antivirus, și asta dintr-un motiv foarte bun…

  • Protejează-ți PC-ul, Mac-ul sau dispozitivul mobil
  • A câștigat „Premiul pentru cel mai Bun Program de Protecție” de la AV-TEST
  • Protecție împotriva virușilor garantată (garanție de rambursare a banilor)
  • Cele mai bune funcții de control parental
9.5
Excelent
372,00 RON
De la 149,00 RON
Accesează site-ul
disponibil în limba română
Economisește 50 %
up3
Panda

Program antivirus avansat cu capacitate de învățare automată și multiple funcții adăugate la un preț incredibil + VPN GRATUIT. Pachet de securitate nou cu recomandări excelente!

  • Cele mai ridicate niveluri de protecție
  • VPN gratuit inclus în fiecare pachet
  • Interfață de utilizator intuitivă
  • Fără impact asupra performanței
9.3
Foarte Bun
233,81 RON
De la 116,88 RON
Accesează site-ul
Economisește 50 %
4
Bitdefender

Soluțiile de securitate Bitdefender beneficiază în mod constant de aprecieri maxime din partea diferitelor centre de testare și publicații din întreaga lume

  • Alegerea editorului PC MAG - 6 ani la rând!
  • Securitate absolută pentru Windows, Android, Mac și iOS
  • 500 de milioane de utilizatori mulțumiți în întreaga lume
  • Controlul parental oferă părinților securitate online suplimentară
9.1
Foarte Bun
299,98 RON
De la 149,99 RON
Accesează site-ul
disponibil în limba română
Economisește 40 %
5down
Avast

Avast îți protejează computerul într-un mod eficient și dispune de mai multe instrumente importante de securitate pentru a ține virușii și hackerii departe de dispozitivele tale.

  • Scoruri excelente la testările laboratoarelor terțe
  • Versiune gratuită foarte bună
  • E-mailuri fără spam - îți păstrează căsuța de e-mail curată
  • Modul Gamer este obligatoriu dacă joci multe jocuri online
9.0
Foarte Bun
199,99 RON
De la 119,99 RON
Accesează site-ul
Economisește 84 %
6
PC Protect

Acest „antivirus suprem” oferă caracteristici solide împotriva amenințărilor virușilor, protecție în timp real, firewall, blocare a anunțurilor, curățarea discurilor, gestionarea programului de pornire, un manager de browser și multe altele.

  • Unul dintre cei mai exacți detectori de malware
  • A obținut Trustscore de 4,6 / 5 pe Trustpilot (din 673 recenzii)
  • Oferă instrumente de reglare pentru optimizarea performanței sistemului
  • Nu consumă resurse și nici nu încetinește sistemul, chiar și pe un computer vechi
8.8
Bun
592,12 RON
De la 94,54 RON
Accesează site-ul
Economisește 60 %
7
AVG

AVG Antivirus este o soluție anti-malware premiată. Oferă protecție în timp real și o mulțime de caracteristici suplimentare, fără a compromite performanța calculatorului dumneavoastră.

  • Este încredere pentru 435 de milioane de utilizatori din întreaga lume
  • Rating excelent pe Trustpilot de 4.3 din 14.322 de recenzii
  • Oferă protecție împotriva ransomware-ului și a webcam-ului
  • Bucurați-vă de o încercare gratuită de 60 de zile!
8.4
Bun
470,00 RON
De la 188,00 RON
Accesează site-ul

Este 2024, chiar avem nevoie de un program antivirus?


Ai putea crede că poți elimina necesitatea instalării unui program antivirus ca protecție suplimentară, dat fiind că sistemele de operare moderne au deja caracteristici de securitate încorporate. Dar ai auzit vreodată de atacuri de tip "zero-day" și "zero-day'? Aceste amenințări expun vulnerabilitățile din sistemul tău de operare, înainte ca furnizorul tău de securitate să-l descopere și să lanseze un patch oficial. Îi putem spune "partea oarbă" a sistemului de operare. Atunci când apare o problemă nouă și trebuie să acționeze cu rapiditate, un astfel de program integrat nu dispune de funcții de protecție instant pentru rezolvare acelor situații.


Dacă manifest atenție la ceea ce fac online, mai trebuie să folosesc un antivirus?


Acesta este doar un argument folosit de către cei care sunt contra folosirii unui antivirus. Până la urmă ce se poate întâmpla rău dacă vizitezi site-urile cu aspect legal, magazinele online de renume sau descarci aplicații numai din magazinele de aplicații oficiale? Nu există niciun pericol, nu-i așa? Greșit.

Contrar a ceea ce pot crede mulți oameni, virușii și programele malware nu se "contactează" din vizitarea site-urilor nesigure, a click-urilor pe anunțurile pop-up și din accesarea linkurilor sau a descărcării fișierelor suspecte.

În timp ce cercetările arată că site-urile pentru adulți sunt pline de programe malware, cu siguranță acestea nu au monopol pe "transmiterea" acestor amenințări la adresa securității. Ce trebuie să realizezi este că, atunci când vizitezi un site, pur și simplu nu doar „navighezi”, ci descarci informații și alături de acestea și niște coduri malware care pot conține programe malware. Prin urmare, acele site-uri din care înveți cum să faci diverse lucruri prin casă sau acele școli online ce par inocente ar putea să distribuie amenințări malware, fără ca măcar să știe.


Pe lângă viruși, care sunt celelalte amenințări cibernetice despre ar trebui să știu?


Botnet : Botneții sau rețelele de boți sunt practic o rețea de computere și dispozitive deturnate care au fost infectate cu programe malware pentru a efectua escrocherii și multe alte atacuri cibernetice. Aceasta înseamnă că computerul tău poate fi utilizat pentru a trimite e-mailuri spam, pentru a executa fraude cu click-uri, pentru a comite furturi de identitate, pentru a-i infecta pe alții cu adware, pentru a răspândi viruși și multe altele.

Atacuri DDoS : atacurile de blocare a serviciilor sau atacurile DDoS poate închide un site trimițând mai mult trafic decât ceea ce poate gestiona rețeaua. Printre victimele notabile din trecut se numără CNN, Amazon, Airbnb, Netflix și PayPal. Motivele atacului pot varia de la atacurile hackerilor, la cele din partea concurenților din afaceri, din motive politice sau dintr-o răzbunare personală.

Phishing : îți sunt familiare acele e-mailuri obscure pe care le primești de la „bancă” prin care ți solicită să îți actualizezi informațiile apăsând pe un link? Este posibil ca acestea să fie niște e-mailuri de phishing concepute pentru a fura informații sensibile, cum ar fi detaliile contului tău bancar, parolele și multe altele.

Ransomware : acesta este un tip de malware care ține fișierele sau computerul tău "ostatice" până când plătești atacatorilor o răscumpărare.

Infecții malware : programul malware este un termen general pentru variantele de software rău intenționat care includ viruși, trojeni, viermi, spyware și multe altele.


În regulă, prin urmare s-ar putea merite să plătesc aproximativ 40 USD pe an pentru un program software antivirus. Chiar contează programul pe care îl aleg?


Da! Chiar dacă toți acești furnizori de antivirus își propun să îți protejeze computerul împotriva atacurilor malware și a criminalilor cibernetici, unele programe pot fi mai potrivite nevoilor tale decât altele. De exemplu, unele programe antivirus sunt proiectate exclusiv pentru computerele Mac, în timp ce altele sunt mai bune pentru PC-urile care rulează Windows. Există pachete antivirus care includ elemente suplimentare foarte utile, cum ar fi controlul parental, administratorii de parole și modurile de joc. Nu îți face griji, am clasificat toate recenziile noastre, astfel încât să poți alege pachetul antivirus potrivit pentru nevoile și dispozitivele tale!


Ce branduri populare de antivirus nu au intrat în Top 10 și de ce?


Procesul nostru de testare se învârte în jurul performanței antivirusului, a raportului preț-calitate, a funcțiilor suplimentare și a recenziilor utilizatorilor. În plus, recomandările noastre de top includ acele branduri care nu au fost în centrul unor scandaluri de încălcare a datelor sau al utilizării necorespunzătoare a acestora.

Mai jos sunt câteva branduri antivirus care nu au intrat în lista noastră Top 10 dintr-un motiv sau altul.

Kaspersky : Chiar dacă Kaspersky este unul dintre cele mai populare branduri anti-virus, l-am exclus din lista noastră după ce compania a fost surprinsă analizând și urmărind traficul web al utilizatorilor anul trecut. Au existat, de asemenea, rapoarte privind colaborarea cu guvernul rus, deși acestea nu au fost niciodată justificate oficial.

McAfee : Cel mai important aspect care ne-a deranjat în ceea ce privește antivirusul McAfee este legat de faptul că folosește foarte multe resurse. Începe să-l rulezi și computerul își încetinește viteză de procesare încât ai impresia că se târâie. Da, ai parte de „Protecție totală” din partea programului McAfee, dar asta se întâmplă în detrimentul vitezei dispozitivului tău. Computerul tău este în siguranță, dar dacă nici măcar nu îl mai poți folosi, ce rost mai are?

ESET Nod32 : pentru prețul său relativ ridicat, ai putea crede că vei primi asistență tehnică dedicată 24/7. Există alte programe în primele noastre 10 recomandări care rivalizează cu caracteristicile ESET, dar care au un preț mult mai rezonabil.

CCleaner : sarcina principală a unui software antivirus este să ne protejeze împotriva tuturor tipurilor de atacuri rău intenționate, astfel încât atunci când CCleaner a fost piratat în 2017 și din nou în 2019, acest brand și-a pierdut credibilitatea. Recomandările noastre din top își fac treaba la fel de bine în curățarea PC-ului sau Mac-ului, precum CCleaner, oferind caracteristici de securitate mai bune.

Malwarebytes : ne străduim să îți oferim cele mai bune opțiuni și, sincer, nu suntem fani ai modelului de abonament al celor de la Malwarebytes. Obișnuiau să ofere un abonament pe viață, numai că acum oferă abonamente de pe o lună pe alta.

Vipre : Deși pare să fie o soluție antivirus decentă în general, Vipre nu a intrat în lista noastră cu Top 10, deoarece nu dispune de caracteristici esențiale, cum ar fi controlul parental, opțiuni de personalizare și alte opțiuni, cum este protecția identității.

MacSweeper : ne deranjează orice software care utilizează metoda „drive-by-download” așa cum o face MacSweeper. Ceea ce înseamnă că acest software are niște practici puțin cam ciudate în sensul că se instalează în mod silențios pe dispozitivul tău fără a fi nevoie să apeși pe el sau să accepți descărcarea.

MacKeeper : nu am inclus MacKeeper pe lista noastră din cauza reclamelor sale foarte agresive. Unele persoane au raportat că l-au instalat accidental și că au avut probleme cu îndepărtarea lui ulterioară.

Green Antivirus : Green AV se promovează făcându-i pe oameni să creadă că dispozitivul lor este infectat prin plasarea unor scanere anti-malware false înainte de a-ți solicita să le instalezi software-ul pentru „protecție”.

PC Matic : a trebuit să excludem PCMatic din lista noastră scurtă cu opțiuni din cauza lipsei unor teste independente oficiale și utilizarea unor teste pozitive false.

Comodo Antivirus : la fel ca în cazul PC Matic, antivirusului de la Comodo îi lipsesc rezultatele testelor de la laboratoarele terților și, de asemenea, nu s-au comportat așa cum trebuie la testările noastre, nereușind să protejeze împotriva atacurilor ransomware și a adreselor URL rău intenționate.

Spyhunter : Spyhunter, de asemenea, nu a reușit să prindă topul nostru nu doar fiindcă este destul de scump, ci și pentru au existat rapoarte ale utilizatorilor care arătau scanări false pentru a-i determina în mod obligat să achiziționeze un abonament.

ByteFence : nu ne-am gândit să adăugăm ByteFence în primele noastre 10 recomandări, deoarece unii utilizatori l-au raportat ​​drept un virus. Conform unor rapoarte, ByteFence se infiltrează în computer fără știrea și fără consimțământul utilizatorului.

Combo Cleaner : dacă cauți puțin pe net, vei găsi destul de multe recenzii care etichetează ComboCleaner drept o înșelătorie și care îl acuză pentru publicitate falsă. Se pare că falsifică recenziile utilizatorilor, folosesc scanări false și încarcă tarifele pentru niște caracteristici de „curățare” ce sunt destul de limitate.

Întrebări frecvente (FAQ)


De obicei manifest atenție atunci când navighez online. Mai am nevoie de un software antivirus pe computer?

Uneori, este nevoie de mai mult decât de bun simț atunci când navighezi pe site-urile de pe internet. Mai ales că acum este mai probabil să fii jefuit online mai repede decât se întâmplă pe stradă! Studiile arată că milioane de utilizatori sunt victime ale atacurilor malware, phishing-ului, spam-ului, furtului de identitate și a altor escrocherii pe internet în fiecare an. Folosirea unui program antivirus decent îți poate oferi acel extra nivel de protecție, astfel încât să nu devii o altă victimă a unui atac cibernetic înșelător.

Am nevoie de un antivirus pe toate dispozitivele mele?

Da! Cele mai recente statistici arată că dispozitivele mobile precum telefonul și tableta reprezintă acum mai mult de 50% din traficul de pe internet. Având în vedere că oamenii petrec 3-5 ore pe zi numai pe telefoanele lor, este logic să extinzi protecția de pe computer și la restul dispozitivelor. La urma urmei, virușii și trojenii pot ataca și aceste dispozitive!

În regulă, am înțeles că s-ar putea să merite să plătesc aproximativ $40 pe an pentru un program antivirus. Chiar contează pe care îl aleg?

Desigur! În timp ce toți acești furnizori de antivirus își propun să îți protejeze computerul împotriva malware-ului și a infractorilor cibernetici, produsele unora dintre ei se potrivesc mai bine nevoilor tale decât altele. De exemplu, unii furnizori de antivirus proiectează exclusiv soluții pentru computerele Mac, alții sunt mai buni în crearea unor programe de software pentru computerele cu Windows. Există pachete antivirus care includ elemente suplimentare foarte utile, cum sunt controlul parental, administratorii de parole și modurile pentru joc. Nu trebuie să te îngrijorezi prea mult, pentru că noi am clasificat toate recenziile noastre, astfel încât să poți alege pachetul antivirus potrivit pentru nevoile și dispozitivele tale!

Ce ar trebui să caut atunci când aleg software-ul antivirus?

Căutarea protecției antivirus potrivite pentru acoperirea computerului, telefoanelor mobile sau a tabletelor poate fi o operațiune destul de complicată. Recenziile noastre au evidențiat câteva lucruri pe care trebuie să le iei în calcul: caracteristicile de securitate, ușurința în utilizare și performanța, caracteristicile suplimentare, premiile și distincțiile, experiența companiei și asistență pentru clienți. Aceste elemente îți vor oferi mai multe informații dacă un anumit brand are o reputație solidă, caracteristici de securitate solide sau dacă există cineva care te susține în cazul în care întâmpini probleme.

Declinarea responsabilității

Top10programeantivirus.com este un serviciu gratuit. Suntem sprijiniți de cititori și primim comisioane de la companiile antivirus pe care le recomandăm pe această pagină doar dacă dai clic pe linkurile noastre și faci o achiziție prin intermediul site-ului. Acest lucru are impact asupra clasificării, scorului și ordinii în care sunt prezentate serviciile cu care lucrăm (și produsele lor). Antivirusurile prezentate pe acest site NU implică o recomandare. Nu prezentăm toți furnizorii de antivirus disponibili, ci doar pe cei pe care i-am examinat. Încercăm să actualizăm în mod constant informațiile de pe acest site, dar nu putem garanta tot timpul că acestea vor fi întotdeauna la zi. Toate prețurile prezentate pe acest site sunt bazate pe USD, deci ar putea apărea mici discrepanțe din cauza fluctuațiilor de curs valutar.