Top 10Antivirus

Cele mai bune aplicații antivirus pentru telefoane mobile

Riscul de malware pentru smartphone-uri este în creștere. Protejează-ți dispozitivul cu cele mai importante aplicații antivirus disponibile astăzi.

Dezvăluirea Informațiilor privind Publicitatea

produsul anului 2024
Economisește 80 %
up1
TotalAV

Antivirus premiat. Văzut ca un program de încredere de către 25 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

  • Imbatabil în ceea ce privește raportul calitate-preț
  • Protecție multi-nivel împotriva virușilor și o rată de detectare remarcabilă
  • Include VPN, Firewall și multe alte îmbunătățiri de securitate
  • În 2024, TotalAV a ocupat locul 1 în scorurile de testare a industriei AV-TEST
9.8
Cel mai bun în general
49,50 RON
De la 9,90 RON
Accesează site-ul
Economisește 60 %
2
Norton

Norton este unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria antivirus, și asta dintr-un motiv foarte bun…

  • Protejează-ți PC-ul, Mac-ul sau dispozitivul mobil
  • A câștigat „Premiul pentru cel mai Bun Program de Protecție” de la AV-TEST
  • Protecție împotriva virușilor garantată (garanție de rambursare a banilor)
  • Cele mai bune funcții de control parental
9.5
Excelent
372,00 RON
De la 149,00 RON
Accesează site-ul
disponibil în limba română
Economisește 40 %
3down
Avast

Avast îți protejează computerul într-un mod eficient și dispune de mai multe instrumente importante de securitate pentru a ține virușii și hackerii departe de dispozitivele tale.

  • Scoruri excelente la testările laboratoarelor terțe
  • Versiune gratuită foarte bună
  • E-mailuri fără spam - îți păstrează căsuța de e-mail curată
  • Modul Gamer este obligatoriu dacă joci multe jocuri online
9.3
Foarte Bun
199,99 RON
De la 119,99 RON
Accesează site-ul
Economisește 50 %
up4
Bitdefender

Soluțiile de securitate Bitdefender beneficiază în mod constant de aprecieri maxime din partea diferitelor centre de testare și publicații din întreaga lume

  • Alegerea editorului PC MAG - 6 ani la rând!
  • Securitate absolută pentru Windows, Android, Mac și iOS
  • 500 de milioane de utilizatori mulțumiți în întreaga lume
  • Controlul parental oferă părinților securitate online suplimentară
9.1
Foarte Bun
299,98 RON
De la 149,99 RON
Accesează site-ul
disponibil în limba română

Chiar crezi că nu ai nevoie de software antivirus pentru dispozitivul tău mobil? Iată câteva date înfricoșătoare …


Numai în luna septembrie 2019, cercetătorii au descoperit un total de 172 de aplicații infectate pe Play Store. Cea mai rea parte? Aceste aplicații acumulaseră deja peste 335 de milioane de instalări până în momentul în care anomaliile au fost detectate de experți în securitate.

Aplicațiile făceau parte din gama serviciilor legale, inclusiv jocuri, programe utilitare, software pentru fotografii și galerii foto.

Seria de viruși maleware Joker pentru Android deja era integrată în utilitarele pentru Android, în plug-in-urile pentru camerele foto și editoare de imagini, dar și printre alte programe. Joker conține unele dintre funcționalitățile tipice ale unui trojan, inclusiv instalarea unei portițe de ieșire a datelor care favorizează furtul de date sensibile ale utilizatorului și o anumită tendință spre furtul informațiilor financiare.

Se crede că până la 800.000 de utilizatori Android au fost afectați, iar datele, inclusiv numele, informațiile telefonului și locațiile ar fi putut fi furate.

Deși este mai puțin probabil ca iPhone-ul sau iPad-ul tău de la Apple să fie infectate cu malware în comparație cu un dispozitiv Windows sau Android, nu înseamnă că acestea sunt complet imune la astfel de atacuri.

Fie că este vorba de site-uri rău intenționate, de reclame enervante, de urmăritoare web sau doar de cineva care vrea să se uite prin dispozitivul tău, există multe aspecte îngrijorătoare dacă deții un iPhone.

Ca utilizator de smartphone, o mare parte din viața ta personală este stocată pe dispozitivul mobil, inclusiv conturile bancare, fotografii personale, e-mailuri, profilurile de pe rețelele sociale și multe altele. Imaginează-ți acum că toate aceste date sunt furate, pierdute sau modificate fără permisiunea ta și vei fi de acord cu noi că dispozitivele noastre mobile sunt de fapt mult mai expuse încălcării normelor de securitate și confidențialitate decât în cazul desktop-urilor sau a laptopurilor.

Virușilor și altor programe malware nu le pasă cu adevărat ce dispozitiv ai. Deși iPhone-urile sunt cu siguranță mai sigure decât dispozitivele Android, programele malware pot pătrunde și pe iPhone, deoarece aceste programe rău intenționate dispun de caracteristici care le permit să treacă de la un dispozitiv la altul, de exemplu printr-un e-mail, printr-o conexiune Wifi publică sau locală dintr-un hotel sau aeroport ori prin SMS-uri și altele servicii de mesagerie.

Crezi că astfel de lucruri sunt doar o întâmplare? Conform statisticilor recente, la fiecare 39 de secunde are loc un atac din partea unui hacker, ceea ce afectează în fiecare an un american din trei. Prevenirea producerii unor astfel de situații neplăcute pe smartphone-ul tău este exact obiectivul pentru care a fost concepută o aplicație antivirus.

Dacă nu dorești să devii victimă a infracțiunilor cibernetice, atunci este esențială instalarea celor mai bune aplicații de securitate pe dispozitivele tale.


Cum testăm cele mai bune aplicații de securitate pentru smartphone-uri


Mulți furnizori de antivirus și de securitate de renume au produse special adaptate dispozitivelor care rulează pe sistemele de operare mobile, cum ar fi Android și iOS.

În clasamentul și cercetările noastre am analizat în mod specific:

1. Cât de bine protejează aplicația antivirus aceste dispozitive împotriva virușilor, atacurilor ransomware, a trojenilor și altor programe malware
2. Cât de mult afectează memoria și viteza de procesare a sistemului
3. Ce caracteristici de securitate, altele decât protecția antivirus, sunt oferite utilizatorului
4. Recenzii ale laboratoarelor independente de testare, rapoarte ale consumatorilor și recenzii ale clienților.


Caracteristicile indispensabile ale aplicațiilor antivirus de top pentru mobil:


Cele mai bune aplicații antivirus nu doar îți protejează dispozitivul de atacurile malware, viruși sau trojeni. Aplicațiile de securitate pe care ți le recomandăm îți oferă și alte beneficii:

+ Căutarea zilnică, în timp real, a noilor viruși și a celor mai recente amenințări pentru a se asigura că dispozitivul tău este protejat 24/7.
+ Curățarea telefonului în mod constant, crescând în acest mod spațiul de memorie.
+ Ștergerea aplicațiilor neutilizate și care încarcă memoria în mod excesiv pentru a prelungi durata de viață a bateriei dispozitivului.
+ Crearea automată a unei copii de siguranță a fișierelor personale de pe dispozitiv, astfel încât, dacă pierzi vreodată telefonul, datele cu caracter sensibil să fie întotdeauna securizate în cloud.
+ Îți permite să navighezi anonim prin intermediul unui VPN integrat, ceea ce sporește nivelul de confidențialitate.
+ Permite monitorizarea tuturor rețelelor Wifi folosite pentru a se asigura că dispozitivul nu este piratat atunci când te-ai conectat pe o astfel de rețea la aeroport, hotel sau în alte rețele publice.
+ Tracker avansat „Găsește-mi telefonul” care localizează dispozitivul în cazul în care acestea este pierdut sau furat vreodată.
+ Și multe altele ...

Toate cele de mai sus vor spori securitatea dispozitivului, fără a încetini telefonul și fără a afecta într-un mod negativ experiența utilizatorului.

Lista noastră cu cele mai bune aplicații antivirus îți va oferi protecția suplimentară de care ai nevoie pentru a utiliza dispozitivul la potențialul său maxim, fără a fi nevoie să te temi de hackeri, atacuri ransomware sau alte astfel de amenințări neplăcute!

Întrebări frecvente (FAQ)

Telefoanele mobile au nevoie de o aplicație antivirus?

Da, smartphone-urile noastre sunt în esență niște mici computere portabile. Aceasta înseamnă că telefonul tău mobil este la fel de vulnerabil la atacurile virușilor precum computerele desktop și laptop. Există mai multe moduri prin care infractorii cibernetici pot sparge apărarea telefonului. Printre acțiunile care pot reprezenta amenințări la adresa telefonului se numără descărcarea de aplicații care nu sunt de încredere, pierderea telefonului, rețelele publice de WiFi, atacurile de tip intermediar și multe altele.


Un dispozitiv Android se poate infecta cu viruși?

Din păcate, da. Codul Android este open source, ceea ce îl face deosebit de vulnerabil la atacurile malware și la alte amenințări malware. Android domină, de asemenea, piața sistemelor de operare având o cotă de 72%, ceea ce îl face o țintă atractivă pentru hackeri. Telefonul tău se poate infecta cu un virus prin intermediul sms-urilor sau a e-mailurilor false, a aplicațiilor false, rețelelor publice de WiFi sau a reclamelor rău intenționate.


Se poate infecta un iPhone cu malware?

Deși nu sunt la fel de predispuse la infecții precum dispozitivele Android, iPhone-urile se pot infecta și cu malware și viruși. Acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des, în special din cauza e-mailurilor infectate sau prin descărcarea de aplicații care nu sunt oficiale și sunt instalate în afara magazinului App Store.


De unde știu că telefonul meu a fost infectat cu un virus sau malware?

Există anumite semne pe care trebuie să le ai în vedere. Dacă bateria telefonului tău se consumă mai repede decât de obicei, încep să apară aplicații despre care nu îți amintești să le fi descărcat, telefonul este bombardat cu reclame pop-up, aplicațiile se închid brusc sau dacă utilizarea datelor tale mobile este neobișnuit de mare, atunci ar trebui să îți instalezi un antivirus și să îți scanezi telefonul.


Cum știu dacă un program antivirus este compatibil cu telefonul meu?

Cele mai bune aplicații antivirus pe care le recomandăm pe această pagină sunt compatibile cu brandurile importante producătoare de smartphone-uri, inclusiv, dar fără a se limita la: Samsung Galaxy, Apple iPhone, Google Pixel, Motorola, Huawei, Xiaomi, OnePlus și LG.

Declinarea responsabilității

Top10programeantivirus.com este un serviciu gratuit. Suntem sprijiniți de cititori și primim comisioane de la companiile antivirus pe care le recomandăm pe această pagină doar dacă dai clic pe linkurile noastre și faci o achiziție prin intermediul site-ului. Acest lucru are impact asupra clasificării, scorului și ordinii în care sunt prezentate serviciile cu care lucrăm (și produsele lor). Antivirusurile prezentate pe acest site NU implică o recomandare. Nu prezentăm toți furnizorii de antivirus disponibili, ci doar pe cei pe care i-am examinat. Încercăm să actualizăm în mod constant informațiile de pe acest site, dar nu putem garanta tot timpul că acestea vor fi întotdeauna la zi. Toate prețurile prezentate pe acest site sunt bazate pe USD, deci ar putea apărea mici discrepanțe din cauza fluctuațiilor de curs valutar.